۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۸

حیف ها بیشتر از میل ها

الهیار آل شیخ
حیف ها بیشتر از میل ها

فساد موضوعی است که چه آنها که واقعا مخالف فسادند و چه آنها که خود مرتکب فساد می شوند تقبیح می شود.

فساد موضوعی است که توسط همگان تقبیح می شود. چه آنها که واقعا مخالف فسادند و چه آنها که خود مرتکب فساد می شوند. زیرا مفسدان نیز برای حفظ ظاهر مجبورند علم فسادستیزی در دست بگیرند. به قولی حزب باطل نیز علم حق در دست می گیرد و با کلام حق گونه، باطل را پیش می برد.

موضوع مبارزه با فساد از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که وجود فساد باعث ایجاد بی عدالتی و ظلم خواهد شد که در احادیث بزرگان دینی نیز به شدت با مقابله با ظلم توصیه کرده اند و حدیث «حکومت با کفر باقی می ماند ولی با ظلم هرگز»؛ تاکید بر این مهم دارد. لذا مبارزه با فساد در جهت رفع ظلم از اهیمت بسزایی برخوردار است.

جهت اصلاح امور و مبارزه با فساد دستگاه های متولی بر این مهم نظارت دارند و پیوسته اقداماتی برای پیشگیری از جرم و برخورد با مجرم انجام می دهند. اما مواردی وجود دارد که به ظاهر فساد تلقی نمی شود لیکن آثار مخربی به مراتب بدتر از آن دارد که اتخاذ تصمیمات اشتباه و یا عدم تصمیم گیری مدیران از این دسته است.

از آنجاکه این گونه اقدامات بعضاً کیفی بوده و قابلیت چارچوب بندی و تعیین استانداردی برای نظارت و ارزیابی ندارد؛ لذا برخورد با افرادی در مناصب مختلف که به ظاهر مرتکب تخلف نشده اند لیکن با مدیریت ضعیف خود و اتخاذ تصمیمات اشتباه، چه بسا هزینه ای به مراتب بیشتر از فساد به کشور وارد می کنند، مساله ای است که نباید به سادگی از کنار آن گذشت.

مدیرانی که علیرغم تکلیف شرعی، با اینکه صلاحیت و تخصص ندارند؛ با زد و بند، پستهای مدیریتی کشور را اشغال کرده اند و با تصمیمات اشتباه و بعضا عدم تصمیم گیری به موقع، موجب وارد آمدن هزینه به کشور می شود.

آیا مدیری که در چارچوب های تعیین شده و قاعده مند کار می کند و عملکرد مجموعه تحت مدیریت را بهبود می بخشد و با مدیریتی که توان مدیریتی نداشته و باعث بروز مشکلات در سازمان ها و شرکت ها می شود نباید تفاوت داشته باشد. زمانی اوضاع بدتر می شود که نه تنها بعضی مدیران کاربلد یا کارنابلد یکسان در نظر گرفته می شوند که حتی در برخی مواقع مدیر ناکاربلد در سیستم بیشتر رشد می کنند و فضا را برای مدیران دلسوز تنگ تر می کنند.  موضوع دقیقا بر خلاف کلام صریح خداوند در قرآن است که «آیا کسانی که می دانند و کسانی که نمی دانند یکسان اند؟»

لذا می بایست ساز و کارهایی که علاوه بر فساد موضوع کم کاری یا اهمال مدیران را نیز ارزیابی و پایش کند تهیه گردد.

پایان/

۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۸
کد خبر: 7961

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 3 =